Hittantábor Köveskálon

2022.július 18-23-ig KÖVESKÁLON megvalósult a 3. ökumenikus hittan tábor, az eredeti terveink szerint. A hét minden napjára jutott élmény, játék, szórakozás.

Hétfőn ismerkedtünk „humán-bingó” játékkal. Közösen megfogalmaztuk, mik azok, amik segítenek minket abban, hogy jól érezzük magunkat ebben a táborban, és ez alapján lefektettük táborunk szabályait, amit aláírtunk.

Mindenki kapott egy névre szóló naplót, amibe leírhatta élményeit, (ha a beszélgetések és programok között talált rá egy kis énidőt 😊)

Kedden délelőtt az udvari nagy fák alatt szentmisén vettünk részt, melyen egyik társunk megkeresztelése és első áldozása volt. A gitáros énekek, a napsütés a gyerekek és rokonok öröme felejthetetlenné tette számunkra ezt az ünnepet.

Délután a zánkai strandon fürödtünk a Balatonban. A meleg napsütést, lubickolást, jó hangulatot koronázta a parti zumba.

Szerdán délelőtt padlókép segítségével megerősödtünk abban a tudatban, hogy mindenkinek van helye Isten szívében.

Délután a már kész gyertyákhoz alátéteket készítettünk ajándékba sok-sok segítőnknek, támogatónknak.

Azután pedig, ahogy csökkent a nap forrósága, elmentünk Hegyestűre. Sokan bátran vállalták a rengeteg lépcső megmászását, hogy gyönyörködhessenek a csodálatos kilátásban. Mindannyian büszkék voltunk Zsófira, Eszterre, Istire, Diára… a sok lépcső megmászásáért, kitartásukért.

Csütörtökön délelőtt átsétáltunk a református templomba és Istentiszteleten vettünk részt. Jó volt megismerkedni a lelkésszel, aki örömmel fogadott minket. Délután ismét fürödni mentünk és természetesen ismét zumbáztunk is.

Minden este hálát adtunk a nap örömeiért azután még alvás előtt rövid időre egy diafilmmel meseországba repültünk.

Pénteken a hőség miatt változtattunk az eredeti programon. Délelőtt barátság karkötőket fontunk, illetve gyurma figurákat készítettünk.
A fiatalok élvezettel és kitartással készítették alkotásaikat.

Délután egy nagy vízibomba csatát vívtunk, amiben mindenki nyert, aki részt vett. Egyszer azt, hogy a forróságban a víz jól lehűtött minket, másszor pedig nyertünk egy nagyon vidám élményt.

Az esti KI MIT TUD?-ra mindenki izgatottan készült.  Hallgattunk éneket, verset, néztünk Lázár Ervin mesét, bolha idomárt, ugráló művészt. Felvonult a Mézga család is és Csilicsala bácsi újabb történetével is megismerkedhettünk.

Tábortűzzel, pillecukorsütéssel és sok-sok énekkel búcsúztunk ettől a szép héttől.

Köszönjük az Alapítványnak, hogy támogatásával könnyebbé tette a táborban való részvételt hittanosaink számára és ezzel hozzájárult barátságok kialakulásához, élmények gyűjtéséhez és résztvevőink hitbeli fejlődéshez.

Hálával és tisztelettel: Surinás Klára táborszervező